Probleme pornire

Probleme ale motorizarii si transmisiilor

Re: Probleme pornire

Mesajde alex_dadu » 26 Mar 2012, 17:01

Am si eu o problema cu pornirea la un Cielo din 2007. Nu porneste decat trasa, desi invarte la automat. Aseara am descoperit ca nu da deloc scanteie, dar trasa porneste in jumate de metru. De la ce ar putea sa fie? :ymsigh:
alex_dadu
 
Mesaje: 3
Membru din: 26 Mar 2012, 16:57

Re: Probleme pornire

Mesajde SMV » 26 Mar 2012, 19:56

Verifica daca tensiunea bateriei nu scade cumva sub cca 10V. Si "sportul" asta cu trasul nu prea este sanatos !
SMV
 
Mesaje: 1620
Membru din: 06 Sep 2011, 22:06
Localitate: Bucuresti

Re: Probleme pornire

Mesajde alex_dadu » 26 Mar 2012, 21:01

Am incercat si cu alta baterie si tot degeaba nu vrea sa porneasca nici moarta...am fost cu ea la service si mi s-a spus ca ar fi o problema la bobina de inductie dar nu as vrea sa o cumpar degeaba tinand cont ca trasa merge normal. Stiu ca acest "sport" nu e sanatos tocmai de aceea nu l-am practicat decat de vreo 2 ori pana acum :-D
alex_dadu
 
Mesaje: 3
Membru din: 26 Mar 2012, 16:57

Re: Probleme pornire

Mesajde plopy » 26 Mar 2012, 22:32

Daca nu vrei sa o iei noua,,,exista si posibilitatea sa iei o bobina ca aceia a ta de pe alta masina si sa incerci si acest lucru care t-i l-au zis cei de la service !!!
Ma gasiti pe facebook pe pagina : Piese OPEL C20XE SFI, plopy
Avatar utilizator
plopy
 
Mesaje: 3243
Membru din: 20 Iun 2011, 17:13
Localitate: CT,DJ,OT

Re: Probleme pornire

Mesajde alex_dadu » 27 Mar 2012, 13:08

Am rezolvat problema era de la senzorul de impulsuri de pe volanta, erau oxidate contactele si cred ca din cauza asta.
alex_dadu
 
Mesaje: 3
Membru din: 26 Mar 2012, 16:57

Re: Probleme pornire

Mesajde izbyceanu » 28 Mar 2012, 18:44

Am vaz ca s-a discutat mai pe la inceputul topicului despre bobina aceea de la delco, as vrea sa o schimb si eu.
Daca poate sa-mi explice careva cum se face ms
izbyceanu
 
Mesaje: 260
Membru din: 25 Ian 2012, 17:43
Localitate: Bucuresti

probleme la pornire

Mesajde sorin@liviu » 07 Apr 2012, 16:02

cind pornesc imi da rateu si merge cam intrerupt .am schimbat bujii,fise si tot asa face.ma puteti ajuta cumva?
sorin@liviu
 
Mesaje: 1
Membru din: 07 Apr 2012, 15:56

Re: Probleme pornire

Mesajde run4fun » 07 Apr 2012, 16:14

Ce an e? Cu delcou? Fara?
Imagine
Avatar utilizator
run4fun
 
Mesaje: 1859
Membru din: 02 Apr 2011, 18:27
Localitate: Brasov

Re: Probleme pornire

Mesajde jonson_f » 28 Mai 2012, 11:50

va salut , de ceva timp imi porneste mai greu pe benzina , si cand porneste merge inecat , nu merge sa accelerez cum trebuie nu trece de a 2 a si daca trece se ineaca ( schimbat filtru ulei , suflat injectoare - sa fie mai curate , poate voi face din nou asa ) si tot asa face , dupa ce am schimbat filtru porneste mai repejor - nu pornea mai deloc inainte . cand am vazut ca face asa am trecut complet pe gpl , pornire numai pe gpl , dupa mult timp a inceput sa faca probleme , o pornesc in 2-3 sec , merge vreo 10 sec si dupa moare motorul , si nici ca mai merge sa o pornesc pe gpl , cu greu isi da drumul ( dupa ce iti faci o tona de nervi ) si cand porneste merge normal nu mai moare totul bine . ma puteti ajuta cu un sfat , in ambele cazuri si pe benzina si pe gpl macar pe una sa mearga bine pana o fac pe a 2 a , multumesc anticipat
jonson_f
 
Mesaje: 70
Membru din: 11 Sep 2011, 17:02
Localitate: Ramnicu Valcea

Re: Probleme pornire

Mesajde SMV » 28 Mai 2012, 21:50

Pentru cei ce te pot ajuta cu un sfat este util sa dezvalui: marca si modelul masinii, tipul si modelul inst. GPL, ce filtre ai schimbat (aer, benzina, GPL; cel de ulei este insignifiant in acest caz), cum vine cu "suflatul" injectoarelor (ele se curata in baie ultrasonica), daca la acel "mers inecat" miroase a benzina respectiv a gaz, da rateuri sau nu si pe unde, starea elementelor aprinderii, daca problemele au aparut progresiv sau brusc, asociate sau nu. Nu ar strica, daca tot esti pus pe curatenie, sa verifici corpul clapetei si IAC-ul. Cu aceasta ocazie observa daca nu este fisurat (imbatranit) vreun furtunas de vacuum (ca sunt destule si, de multe ori, de slaba calitate). S-ar putea deasemenea ca emulatorul de injectie, daca nu functioneaza corect, sa ai alimentare dubla (la mersul pe GPL). Daca electrovalvele (GPL) nu inchid bine ( posibil multa murdarie) se poate sa intre si gaz nedorit in galerie (la mersul pe benzina). Nu ma consider alfa si omega, poate cineva mai experimentat te poate indruma mai bine.
Multa sanatate!
SMV
 
Mesaje: 1620
Membru din: 06 Sep 2011, 22:06
Localitate: Bucuresti

Re: Probleme pornire

Mesajde Dj_Dark » 29 Mai 2012, 13:28

Pe benzina suspectez pompa. La gaz nu ma bag.
Dj_Dark
 
Mesaje: 845
Membru din: 05 Apr 2011, 09:45
Localitate: Bucuresti

sal

Mesajde sener » 04 Iun 2012, 22:33

am si eu problema cu masina am un cielo din 1997 am ramas fara benzina si nu mai a pornit eam pus vreo 8 litri de benzina si nu mea mai pornit meau spus ca e pompa de benzina mam dus am cumparat am pus pompa a pornit mam plimbat cam 20 min cu ea si misa oprit akum benzina ii vine motoru in varte dar nu porneste de la ce ar putea fi
sener
 
Mesaje: 1
Membru din: 04 Iun 2012, 21:51

Re: Probleme pornire

Mesajde west415d » 05 Iun 2012, 21:05

bujii, fise, bobina inductie sunt verificate?
Cielo GLE 99
west415d
 
Mesaje: 108
Membru din: 27 Dec 2011, 19:09

Re: Probleme pornire

Mesajde dany97bmx » 05 Iun 2012, 22:37

ai scos aerul din instalatie cand ai pus benzina? :|
Avatar utilizator
dany97bmx
 
Mesaje: 220
Membru din: 13 Apr 2011, 23:28
Localitate: Saussolo (Italy)

Re: Probleme pornire

Mesajde SMV » 06 Iun 2012, 20:58

Adica -cum spune colegul @dany97bmx - scoti furtunul de tur din rampa, il bagi intr-o sticla (din sticla, necontractabila la vid), pui contactul (sau alimentezi direct pompa din firul dedicat) si tragi aer prin gura sticlei (asta ca sa nu tragi direct din furtun si sa bei din pretiosul lichid).
SMV
 
Mesaje: 1620
Membru din: 06 Sep 2011, 22:06
Localitate: Bucuresti

Re: Probleme pornire

Mesajde izbyceanu » 15 Iul 2012, 20:12

are cineva idee cat ma costa sa schimb bobina de la delcou, si unde in special bucuresti :)
izbyceanu
 
Mesaje: 260
Membru din: 25 Ian 2012, 17:43
Localitate: Bucuresti

Re: Probleme pornire

Mesajde west415d » 15 Iul 2012, 21:24

si eu as vrea sa schimb bobina din delco in viitorul apropiat, mai ales daca nu rezolv prin schimbarea capacului, insa as vrea sa o schimb singur. se schimba greu?
Cielo GLE 99
west415d
 
Mesaje: 108
Membru din: 27 Dec 2011, 19:09

Re: Probleme pornire

Mesajde vlad28 » 19 Iul 2012, 23:57

Salut am si eu o problema pana acum 1 saptamana pornea foarte bine , la sfert.
De 3 zile porneste foarte greu indiferent de temperatura ( 6-7-8 secunde dau la automat )
Am schimbat bujiile si fisele am verificat mufele de la senzori , am verificat mufa de la contactul electric, am dat spray contacte electrice pe mufe si tot nu vrea sa porneasca repede
Masina porneste pe benzina foarte greu si pe gaz tot la fel
Dupa pornire masina se comporta foarte bine motorul se aude rotund , are forta si pe benzina si pe gpl
Avatar utilizator
vlad28
 
Mesaje: 496
Membru din: 14 Iun 2012, 23:36
Localitate: Giurgiu -Bucuresti

Re: Probleme pornire

Mesajde run4fun » 20 Iul 2012, 08:29

Senzorul de pe arbore l-ai verificat?
Imagine
Avatar utilizator
run4fun
 
Mesaje: 1859
Membru din: 02 Apr 2011, 18:27
Localitate: Brasov

Re: Probleme pornire

Mesajde Bogdan BVL » 23 Iul 2012, 10:47

aseara am avut surpriza sa nu imi mai porneasca masina deloc,intr un mod ciudat! dupa c am mers tot weekendul cu ea..fara probleme aseara am oprit la un magazin am cumparat ceva si cand sa ma plec ....nu a mai vrut,,,invart de cheie si nu se intampla nimic. am baterie..(lumini,inchderea merge,) se aude un mic clant, parca d la electromotor.. m a impins cineva si a pornit..am ajuns acasa si dupa c am oprit o .la fel acelasi fenomen.. ceva pareri ?
Avatar utilizator
Bogdan BVL
 
Mesaje: 313
Membru din: 12 Apr 2011, 08:57
Localitate: Titu (Dambovita)

Re: Probleme pornire

Mesajde vlad28 » 23 Iul 2012, 15:07

run4fun scrie:Senzorul de pe arbore l-ai verificat?

Salut din pacate nu stiu unde este senzorul de pe arbore adica unde este pozitionat :(
Avatar utilizator
vlad28
 
Mesaje: 496
Membru din: 14 Iun 2012, 23:36
Localitate: Giurgiu -Bucuresti

Re: Probleme pornire

Mesajde run4fun » 23 Iul 2012, 15:47

Sub masina langa cel de ulei. In partea cu pasagerului aproape de cureaua de alternator. (la 16v)
Imagine
Avatar utilizator
run4fun
 
Mesaje: 1859
Membru din: 02 Apr 2011, 18:27
Localitate: Brasov

Re: Probleme pornire

Mesajde west415d » 23 Iul 2012, 15:49

Bogdan BVL, eu as suspecta ca problema ta vine de la electromotor, ar trebui verificat, poti sa incepi sa verifici contactele...
Cielo GLE 99
west415d
 
Mesaje: 108
Membru din: 27 Dec 2011, 19:09

Re: Probleme pornire

Mesajde Bogdan BVL » 23 Iul 2012, 16:34

da asta e primu lucru care il..ciudat ca asa din senin..a facut figura.
Avatar utilizator
Bogdan BVL
 
Mesaje: 313
Membru din: 12 Apr 2011, 08:57
Localitate: Titu (Dambovita)

Re: Probleme pornire

Mesajde west415d » 23 Iul 2012, 19:10

Te poate lasa si din senin...mai putea fi contactul electric problema(asa cum am patit si eu nu de mult), insa la tine, zici ca se aude acel clant, ceea ce exclude in mare parte contactul electric. Curata contactele de la electromotor si vezi ce se intampla...poate scapi asa.
Cielo GLE 99
west415d
 
Mesaje: 108
Membru din: 27 Dec 2011, 19:09

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Motoare si transmisii

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

Radio Ambient